Hvorfor videoannonsere?

Video annonsering er en fantastisk måte å lage overbevisende videokampanjer som engasjerer kunder på ulike måter. Google AdWords byr på digitale goder knyttet opp mot synlighet på internett. Gjennom flere differensierte annonseplattformer, blir du tildelt muligheten å knytte kontakt med relevante personer.  I dette innlegget skal jeg fokusere på hvordan å opprette en videoannonse. 

Google AdWords er en digital annonse og kampanje løsning levert av Google. Tjenesten anses som Googles egne online baserte annonseringsplattform. Her bys det på verdifulle verktøy som bringer kunder klikks og oppmeksomhet til nettsiden.

Det fine med AdWords er at det er tilgjengelig for alle typer virksomheter, tatt i betraktning at de huser en nettside slik at de besøkende har et innhold å benytte seg av. Tanken bak AdWords er å tilpasse seg virksomhetens behov og ønsker, når det kommer til hvordan å synliggjøres på nett.

“Kort og godt har plattformen som formål å genere profitt, samt øke omsetningen til virksomheter og organisasjoner.” 

 

Hvorfor benytte videoannonse?

Videoannonser er en glimrende måte å få visninger fra den ønskede målgruppen til en lav eller tilnærmet ingen pris. Med denne løsningen slipper du å betale hver gang dine annonser blir vist. AdWords videokampanjer byr på varierte videoannonseformater som TrueView video discovery-annonser, TrueView in-stream-annonser og Bumperannonser.

Gjennom in-stream-videoannonser blir du tildelt muligheten å implementere annonsen direkte inn på ønsket sted i annet videoinnhold. Dette er en foretrukket metode ved merkevarebygging, men resulterer ofte i en lav konverteringsfrekvens sammenligne med de andre annonseformater.

Ved bruk av TrueView video discovery, settes du i situasjonen å velge blant flere videostillbilder også kjent som miniatyrbilder. Bildene brukt her er de som først visualiseres over YouTube videoene som et albumcover. Her ses det lurt i å velge det bilde som uttrykker videoens budskap tydeligst, og som står i stil til søkeordene og reklameteksten.

“Ved videoannonser er det viktig at videoene er lastet opp på Youtube i forkant, slik at de kan vises på alle enheter, partnernettsteder og i apper funnet i Google Displaynettverket.”

 

Hvordan opprette en videoannonse kampanje?

Vi begynner med å logge oss inn på Adwords kontoen. Deretter klikker vi på kampanjer fanen, hvor vi finner +kampanje som fører oss til videoannonse.  (se bilde)

 

Når vi har klikket oss inn på videoannonse, kommer vi til siden hvor vi navngir kampanjen. Deretter velger vi hvilken type kampanje vi ønsker å opprette. Dette kan være alt fra mobilapper, til shopping eller standard. Den sist nevnte skaper visninger og konvertinger enkelt for de mindre interesserte eller AdWords nybegynnere.

 

Ved å ta utgangspunkt i standard kampanjer som er for nybegynnere og de av dere som har mest bruk for denne guiden, gjør vi følgende. Inne på siden velger vi video discovery annonse eller in-stream annonse, ut ifra den som passer virksomheten og annonserings grunnlaget best. Forskjellen på de to er beskrevet tidligere i innlegget for de av dere som tenger mer informasjon før valget besluttes.

Videre angir vi et budsjett, som etterfølges av nettverksvalget for å kjøre videoannonsen. På samme side skal det velges hvilke sted enn ønsker å utelate kampanjen sin fra samtidig som enn velger hvem å målrette kampanjen sin mot. Tilslutt velges språket. Her gjør en lurest i å velge det språket kundene kommuniserer for best mulig å treffe de relevante personer, og utelukke uten relevans for målgruppen.

 

 

Nederst på siden finner vi informasjon over hvilke enheter enn ønsker å vise sine annonser på. Med standard løsningen som jeg har tatt utgangspunkt i ser vi at det automatisk vises på kvalifiserte enheter som datamaskiner, mobiltelefoner og nettbrett. Når alle stegene over er gjennomført og du føler deg klar for å gå videre klikkes det på lagre og fortsett nederst på siden.

 

Opprett en annonsegruppe og en annonse

 

Omsider ankommer enn fasen for å innføre et annonsegruppenavn. Når navngivingen er overstått vil det gjenstå å fylle inn en link til YouTube videoen som visualiseres ved siden av YouTube video feltet. Deretter skal vi velge mellom in-stream-annonse eller video discovery-annonse. Som forklart lenger opp i innlegget finner vi bruksområdene til begge formatene, da dette hjelper deg å velge den som best passer din virksomhet og annonseplan.

 

 

Nært slutten tilfører vi et budbeløp, dette fremstilles som budgivning på nettsiden. Her innfører vi det høyeste beløpet en er villig å betale i det noen ser videoannonsen. Dette beløpet er til for å rangere deg høyere enn konkurrenter med tilsvarende søkeord/video på Googles displaynettverk.

Vi observerer også muligheten å justere budet på populære videoer, under feltet budjustering. Omsider kommer vi til feltet der en endrer på den ønskede målrettingsmetoden man er villig å benytte på videoannonsen. For standard annonsene vises de for alle seere, men en kan velge å stille inn demografisk eller geografisk etter behov. Tilslutt klikkes det på lagre annonsegruppe og kampanjen din er good to go!

Har du noen flere spørsmål knyttet til videoannonsering eller annen annonsering via Google AdWords, er det bare å kontakte meg på mailen du finner langs nettsiden.

 

Skribent – Håkon Løvmyr 

Kilder

Lignende innlegg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *