Hvorfor salg er en perfekt start på karrieren!

Hva skal jeg jobbe med etter endt studie? Og hva passer meg? Dette er spørsmål en ofte møter som student, men er det egentlig så vanskelig ..? 

Som en student i dagens prestasjons pregede samfunn, forekommer det ofte diskusjoner rundt temaet: Hva man skal jobbe med etter endt studie, og hvilken type jobb enn burde søke etter.

Personlig har jeg jobbet med B2C og B2B salg i en 2 års periode før mitt studie startet i August 2015. Ved hjelp av salgs baserte jobber har jeg møtt en døråpner for kunsten å gripe folks oppmerksomhet i samspill med å overbevise kunden til å by på seg selv.

Med erfaring fra salg opparbeider man seg en styrke og et bestemt tankesett knyttet til strategiske beslutninger. Disse ferdighetene hjelper enn bedre å kjenne seg selv, samt bevisstgjøre sine mål og ambisjoner. Gjennom faktorer som disse vil en anskaffe støttespillere langs hele karrieren, som også vil bidra til en mer solid og ettertraktet utvikling.

Hvilken retning enn foretrekker er subjektivt, men uavhengig av hvem eller til hva en skal selge seg inn til, anses de ovennevnte faktorene som nøkkel indikatorer. Om det er en fremtidig arbeidsgiver eller den personen du er forelsket i så bidrar salgserfaring med et bredere ordforråd og bevist ordlegging, samt en nøye innøvd og selvsikker presentasjon. Dette vil være med på å øke sannsynligheten for å oppnå ønsket utbytte/jobb.

Salg som døråpner

Grunnlaget for min oppfordring til en slags basert jobb, er at salg er en ferdighet du benytter i utallige situasjoner. Samme hvor enn du jobber og hva enn du gjør, så inneholder det en viss mengde salg. Et prakt eksempel her er et senario der du som student må selge inn din løsning på den gitte casen til din professor. Dette da for å oppnå ønsket karakter.

For å begrunne min teori viser jeg til en undersøkelse utført av Hult International Business School. Som observert i artikkelen rangerer salgs ferdigheter som et av de top 10 ferdighetene enn burde inneha for å lykkes på den moderne arbeidsplassen.

Det å være komfortabel med å verbalt kommunisere med andre, samt å huse et stort ordforråd er et kjempe pluss i en hver karriere. Derfor ses det et mektig potensiale i salgs bransjen. Du vil på ingen andre arbeidsarenaer oppleve en like stor pågang rundt verbal kommunikasjon, i kombinasjon med å konstant bli tildelt muligheten å øve, feile og forbedre dine prestasjoner. Her handler det om progresjon før perfeksjon!

 

Fremmadstormende

Gjennom å danne erfaring med salg øker du også selvtilliten din. Ikke mye kan måle seg med følelsen du erfarer når”closingen” er vell gjennomført og salget er ditt. Vell gjennomførte salg i takt med vell gjennomførte salgs prosesser danner ikke bare salg, men også vennskap. Personlig har jeg stiftet både relevante arbeids kontakter og venner gjennom min tid i salgs bransjen.

Kort å godt mener jeg at uavhengig av dine jobb preferanser og fremtidige ambisjoner, kan en liten tur innom salgs bransjen være en god ide. Dette er en arbeidsplass der du konstant møter spennende utfordringer i samspill med livlige og energiske kollegaer. Her lærer man alt fra å arbeide i team til å gå hardt mot hardt på konkurranse benket med dine lagkamerater.

Har du noen andre tanker eller formeninger, så legg gjerne igjen en kommentar i feltet under.

– Skribent Håkon Løvmyr

Kilder

Lignende innlegg

2 Comments

 1. Her er jeg helt enig med deg Håkon. Å jobbe med salg gir kommunikasjonserfaring og øver andre egenskaper som dem du trekker frem i teksten din.
  I tillegg er det en rekke andre sider du trener ved å jobbe med salg, bare les denne posten for å få et litt større overblikk: https://www.fastcompany.com/3030173/work-smart/how-to-use-10-psychological-theories-to-persuade-people
  Det er fint at du skriver om dine refleksjoner. Ved å skrive fremstår det vi skriver om også som klarere, så jeg håper du fortsetter å skrive og dele dine refleksjoner.
  Lykke til fra
  -arne

  1. Så gøy å høre at du deler samme tanke gang Arne. Veldig interresant med linken du postet, den kom gost med.
   Mvh Håkon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *