Airbnb nettsamfunnet som fornyer reise opplevelsen

Det er blitt etablert et nytenkende samfunn med sin oppstandelse i det digitale. Dette samfunnet er blitt godt implementert inn i den digitale tidsalder vi lever i, og har utbredt seg til å bli et globalt fenomen. Det har revolusjonert leie markedet og satt en stopper for den evig voksende hotell etterspørselen. Aldri før har følelsen av å oppleve boforholdene i byen du ferierer i vært så nær det å faktisk bo der.

 

AirBnb er et digitalt nettsamfunn som tilbyr å knytte kontakt mellom nettverkets brukere. Dette i annledning å leie bort sine hjem til de som ønsker å leie dem. Tjenesten tilfører et bredt aspekter av fordeler sammenlignet med den tradisjonelle oppholds varianten, hotellet.

 

Men hva er så nyskapende med Airbnb?

Ved å benyte seg av tjenesten oppleves en situasjon der verten blir tildelt muligheten å møte samt stifte bekjentskap med mennesker fra alle verdens kanter. Dette i samspill med å supplerer sin inntekt. Det observeres også store gevinster for leietageren. Vedkommende vil som oftest få mer for pengene enn hva som ville blitt en realitet ved et opphold på hotell. Som et tillegg til de lave prisene blir besøket en annerledes og mer inntakt opplevelse. Der følelsen av å faktisk bo der enn ferierer berøres dypt.

Gjenomført har nettfenomenet en god bunke positive tilbakemeldinger på deres kundeservice. Dette ser vi også hos vertenes personlige opptreden. Tallene tilsier at imponerende 95% av Airbnb sine eiendommer skilter med et brukergenerert gjennomsnitt på 4,5 til 5 stjerner. Noe som tilsier en nær perfekt kunde opplvelse da 5 stjerner tilsvarer et maksimum av hva brukerne kan gi.

Kort oppsumert er airbnb en helhetlig gjenomført opplevelse av å bo i landet man ferirerer i. Fra å være en nettside primært designet for budsjett beviste turister, har airbnb klatret seg opp til en deltagelse av svimlende 192 land globalt sett. I dag er domenet egnet for enhver forbruker som er på utkikk etter en minneverdig opplevelse hotellene på langt nær kan konkurrere med.

I 2016 så administrerende direktør og medstifter Brian Chesky selskapet hans strekke seg til en verdi av imponerende $30 milliarder. Noe som gjør det til den nest mest verdifulle nyoppstartede Amerikanske teknologi bedriften etter Uber. Sist nevnte taksert til svimlende $68 milliarder.

 

Hvordan fungerer det?

Tjenesten fungerer i den forstand at husvertene oppretter hver sin gratis profil på nettsiden Airbnb.com. Som så fulvlspekkes med informasjon og bilder om utleierenes eiendom som ønskes utleid.

Videre tilfører utleier ønsket leie pris per dag. Der det ofte forekommer leieavtaler på uker og i noen tilfeller måneder. Vertene blir tilført muligheten å leie ut hva enn de vil. Ja her er det snakk om alt fra enkeltrom og hele hus, til husbåter og blant annet et slott! Videre i prosessen samles husvertene på en geografisk oppdelt liste hvor leietagerne enkelt kan velge å vrake etter eget behov, formål og ønske.

 

Er det virkelig så flott som det høres ut?

Nå som vi er kommet litt godt under huden på den verdens omtalte nettsiden, observeres problemene. Der utleierne møter sin største frykt i en skadet eiendom. Heldigvis skjer majoriteten av transaksjonene uten noe form for slike problemer. Derimot har det forekommet at vertene blir lurt trill rundt av noen de trodde skulle være en stille forstads familie. Utfallet viste seg å heller være en uskikket gjeng med tyver som roter og ødelegger. Airbnb uttaler seg følgende om denne påstanden på sin nettside:

“you’re unlikely to experience any issues with property damage, if so our host guarantee program provides protection for up to $1,000,000 in damages to covered property in the rare event of guest damage, in eligible countries”

Host guarantee programmet kan ved første øyekast skape ro sjelen til en stresset vert. Men ved en nærmere titt ser vi det som uhyre viktig å være godt inneforstått med vilkårene og betingelsene. Elementer som sjeldne kunstverk, penger, smykker og kjæledyr inngår ikke som et dekke av avtalen. Som lest over i teksten ser vi også at kun eligible countries eller kvalifiserte land er hva som underligger avtalen. Og ikke alle 192 landene nettsiden opererer i. For å få fullt innsyn i hva host guarantee dekker anbefales det å forhøre seg med en forsikringsagent. Dette for ikke å etterlate noen gråsoner. 

Rett skal være rett

Kanskje værst av alt er bekymringene til gjestene. Her kan dårlige eller ukorrekte beskrivelser av eiendommene, i samspill med svak respons fra vertene ødelegge hele oppholdet. Som et resultat av dårlig kommuikasjon har det oppstått tilfeller der bilder eller opplysninger om eiendommen ikke stemmer. Et tilfellet er hvor en mann leide en leilighet av airbnb i en europeisk stor by. Plutselig dukker de opprinnelige eierne opp i løpet av oppholdet og lurer på hvem mannen er. Slike situasjoner er noe vi alle ønsker å unngå og derfor er det viktig at både vertene og brukerne benytter funksjoner som Verifiser din ID.

Med dette i baktankene har jeg komponert en kort huskeliste for dere airbnb leietagere der ute.

  • Les anmeldelser
  • kommuniserer godt med utleier
  • anskaffe verts garanti!

Om du har andre erfaringer eller formeninger om nettsamfunnet, eller rett å slett bare likte artikkelen. Legg gjerne igjen en kommentar i feltet under.                 

 Skribent – Håkon Løvmyr 

Kilder

Lignende innlegg

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *