Samfunns evolusjonen som praktiserer to fluer i en smekk

Verden forandrer seg raskere enn noen gang opplevd, og arbeidsplasser forsvinner i et rykende tempo. Omverden sliter med omstilling så vell som anskaffelsen av tilpassings evnen behøvd for en slik sci-fiction basert fremtid. Tanker som dette er hva som fører til spørsmålet hvem erstattes av gratis arbeidskraft og hvem får bli med på morroa?     

I dagen ser vi drastiske endringer i alt fra levestil til produksjon av produkter. Et prakt eksempel her er mat utvinningen hvor det aldri har blitt fremstilt mer mat på mindre ressurser. Byggeindustrien er her ikke et unntak. Industrien påvirkes i stor grad av hva den Tyske forbundskansler Angela Merkel definerer som den fjerde industrielle revolusjonen. Nemlig automatiseringen, robotifiseringen og de nye forretningsmodellene

Aldri har arbeidsprosesser og innovative løsninger blitt utført og utarbeidet i det kolossale tempo vi opplever i dagns industri samfunn. Her angripes bedrift så vell som den ansatte med krav om omstilling og økt produktivitet. Den ene blue collar stillingen ryker etter den andre i maskinens og konsernets favør. Ja her skal det rakes det enn rake kan.

Vi ser tydlige endringer i bedrifters infrastruktur. Oppgaver tidligere utført av mellom ledere og de så kalte white collar stillingene, ligger nå i hendene til de teknologiske innovasjonene enn for tjue år siden bare kunne drømme om.

Størst effekt får byggebransjen

I byggbransjen ser vi maskiner som produserer ferdige, innflyttings klare hus opptil flere ganger så effektivt som hva titalls arbeidere har prestert å få til tidligere. Det er her vi opplever den fjerde industrielle revolusjons ytterligere påvirkning med fremgang og revolusjonerende utfall på flere fronter. Dette er hva det menes med to fluer i en smekk prinsippet, altså et gjennombrudd på flere felt.

Ikke bare ferdig stilles huset raskere en noen gang erfart, men det er tryggere da det kun er maskiner i arbeid. Videre observeres det fullt realistiske arbeidsdager på par og tjue timer. Alle former for lønninger og andre arbeidstaker utgifter vil også reduseres i den grad at de elimineres. I dag bevitner vi større grad av backshoring en tidligere da fabrikker velger å flytte produksjonen hjemover for å ha alt på et sted. Her favoritiseres 3D printere og moderne teknologi fremfor for fysisk, mennskelig arbeidskraft.

Men hvor er vi på vei?

Fler og fler prøver å tvinne hjernen rundt hva slags effekt all denne endringen har på fremtiden vår. Vil vi til slutt ende opp i en verden med det største klasse skille noen gang? Her med sky høy arbeidsledighet og fattigdom veg i veg med de globalt utbredte virksomhetene. Da de godter seg med gratis arbeidskraft og nuller på kontoen så langt øye kan se? Det eneste som er sikkert og vist er at det vil være større behov for innovasjon på arbeidsplassen enn opplevde tidligere. Samtidig som omverden raskere må kunne omstille seg etter de nye endringene slik at vi best mulig sikrer oss mot de fatale problemstillingene verden eventuelt står ovenfor om bare få år.

Skribent – Håkon Løvmyr

Kilder

Lignende innlegg

4 Comments

  1. Hei Håkon, veldig interessant innlegg om en eventuell fremtid. Godt skrevet med sterk innlevelse, blir spennende og følge deg videre.

  2. Dette var en som en kulinarisk opplevelse (en nydelig stekt biff) å lese. Jeg ble slukt inn i produktet Airbnb og hvor genialt det har gjort feriering, man kan jo være turist i sin egen by, hvis det er ønskelig! Veldig godt skrevet og syns estetikk mellom bilder og tekst er utrolig fin!

    veldig bra!

    Mvh

    Christopher Rosén

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *