Nettsamfunnet som fornyer reise opplevelsen

Dette tema tar for seg en nyskapende ide med sin oppstandelse i det digitale, og har utbredt seg til å bli et globalt fenomen. Det har revolusjonert leie markedet og satt en stopper for den evig voksende hotell driften. Aldri før har følelsen av å oppleve boforholdene i byen du ferierer i vært så nær det å faktisk bo der.  Jeg snakker så klart om AirBnb!

AirBnb er et digitalt nettsamfunn som tilbyr å knytte kontakt mellom diverse brukere som ønsker å leie bort sine hjem med de som ønsker å leie dem. Det fungerer i den forstand at husvertene oppretter hver sin gratis profil, som de fulvlspekker med informasjon og bilder om deres eiendom som tilbys for leie. Her tilføres ønsket leie pris oppdelt i intervaller på dager, uker og i noen tilfeller måneder. Det er ikke måte på hva som utlyses for leie, ja her er det snakk om alt fra enkeltrom og hele hus til husbåter og blant annet et slott! Videre i prosessen samles husvertene på en geografisk oppdelt liste hvor leietagerne enkelt kan velge å vrake etter eget behov, formål og ønske.

 

Fra å være en nettside primært designet for budsjett beviste turister har AirBnB klatret seg opp til en deltagelse av svimlende 192 land globalt sett. I dag er domenet egnet for enhver forbruker som er på utkikk etter en minneverdig opplevelse hotellene på langt nær kan konkurrere med. I 2016 så administrerende direktør og medstifter Brian Chesky selskapet hans strekke seg til en verdi av imponerende $30 milliarder eller 2565.240000 norske kroner. Noe som gjør det til den nest mest verdifulle nyoppstartede Amerikanske teknologi bedriften etter Uber. Sist nevnte taksert til kvalmende $68 milliarder.

Leie tjenesten Airbnb tilfører et bredt aspekter av fordeler sammenlignet med den tradisjonelle oppholds varianten hotellet. Verten blir tildelt muligheten å møte samt stifte bekjentskap med mennesker fra alle verdens kanter, samtidig som han eller hun supplerer sin inntekt. Her observeres det også store gevinster for leietageren da vedkommende som oftest får mer for pengene enn hva som blir en realitet ved en hotell overnatting. Som et tillegg til de lave prisene blir oppholdet en annerledes og mer inntakt opplevelse der følelsen av å faktisk bo der enn ferierer berøres dypt. Gjenomført har nettfenomenet en god bunke positive tilbakemeldinger på deres kundeservice, så vell som vertenes personlige opptreden. Tallene tilsier at imponerende 95% av Airbnb sine eiendommer skilter med et brukergenerert gjennomsnitt på 4,5 til 5 stjerner, der 5 stjerner tilsvarer et maksimum av hva brukerne kan gi. Dette resulterer i en helhetlig gjenomført opplevelse av nettsamfunnet i forbrukers øyne. AirBnb har den siste tiden tiltrukket seg en større andel forretningsreisende en tidligere. Dette kobles delvis til de lave utgiftene, hvor bedriftene sparer penger på aktiviteter som konferanser, opphold og møter.

 

 

Men nå som vi er kommet litt godt under huden på den verdens omtalte nettsiden, dukker det opp problemer i like stor fart som løsninger. Til tross for fordelene medfølger det bekymringer for verten i likhet med gjesten. Her møter utleier sin største frykt i en skadet eiendom. Majoriteten av transaksjonene skjer uten noe form for slike problemer, men det har forekommet at vertene blir lurt trill rundt av noen de trodde skulle være en stille forstads familie, som heller viste seg å være en uskikket gjeng med tyver som roter og ødelegger. Airbnb uttaler seg følgende om denne påstanden på sin nettside:

“you’re unlikely to experience any issues with property damage, our host guarantee program provides protection for up to $1,000,000 in damages to covered property in the rare event of guest damage, in eligible countries”

Host guarantee programmet kan ved første øye kast skape ro sjelen til en stresset vert, men her er det uhyre viktig å være godt innforstått med vilkårene og betingelsene for å få utbytte av programmet. Elementer som sjeldne kunstverk, penger, smykker og kjæledyr inngår ikke som et dekke av avtalen. Som lest over i teksten ser vi også at kun eligible countries eller kvalifiserte land er hva som underligger avtalen, og ikke alle 192 landene nettsiden opererer i. For å få fullt innsyn i hva host guarantee dekker anbefales det å forhøre seg med en forsikringsagent da det forhåpentlig vis ikke vil etterlate noen grå soner. For en gjest starter bekymringene ved dårlig eller ukorrekt beskrivelse av eiendommen eller om verten ikke responsiv på ønsker fra leietageren. Det har oppstått tilfeller der bilder eller opplysninger om eiendommen ikke stemmer hvor en mann leide en leilighet av Airbnb i en europeisk by, hvor de opprinnelige eierne dukket opp under leietagernes opphold og lurte på hvem vedkommende var. Slike situasjoner er noe vi alle ønsker å unngå og derfor er det viktig at både vertene og brukerne benytter funksjoner som Vertified ID, anmeldelser, kommuniserer godt og anskaffer verts garanti.              

 

(https://www.pissedconsumer.com/tag/airbnb-customer-satisfaction.html)

(http://www.investopedia.com/articles/personal-finance/032814/pros-and-cons-using-airbnb.asp)

(www.skift.com/2015/02/02/online-reviews-in-an-airbnb-world-are-much-more-positive)

(http://nordic.businessinsider.com/airbnb-raises-850-million-at-30-billion-valuation-2016-8)